Qui som

Qui som

Al principi de la dècada dels seixanta, un grup de persones de Santa Coloma de Gramenet compartien una mateixa inquietud: l’atletisme. Aquest grup va ser qui va lluitar amb les autoritats municipals, per aconseguir unes instal·lacions, on desenvolupar la seva tasca de la promoció de l’esmenta’t esport.

Al principi, es va aconseguir disposar d’una “pista de cendra”, als voltants de l’antic camp de futbol de la Gramenet, als terrenys del que és ara el barri del Fons, terrenys que van esser compartits parcialment, amb l’ajuntament de Badalona, que n’era el propietari de part del sol on s’ubicaven les esmentades instal·lacions. Amb aquesta petita base es va crear el Club “Atlétiko Santa Coloma”. Més tard, es va aconseguir que se’n fes una pista també de cendra a la Pallaresa i es va construir, la que n’és amb l’actualitat la Pista d’atletisme “Antonio Amorós”. Amb el pas dels anys, al 1985, es va fundar a la Ciutat un altre Club d’atletisme, que es va nomenar “Corredors de Fons de Santa Coloma de Gramenet”, amb qui va conviure l’Atlétiko Santa Coloma.

Més tard i concretament a l’any 1995, es va dur a terme la fusió dels dos esmentats Clubs, amb el que és ara l’Unió Colomenca d’atletisme de Santa Coloma de Gramenet, fusió encaminada sobre tot, a reivindicar la vella aspiració d’ambdós Clubs, de poder aconseguir unes pistes reglamentaries de 400 metres de corda, tasca en la que encara estem treballant.

Antoni Amorós, als finals de la dècada dels seixanta, entra en relació amb l’Atlétiko Santa Coloma i d’ençà de llavors dedica el seu temps lliure, a entrenar joves atletes que arribaran a competir amb l’elit mundial; entre d’altres destaca Encarna Escudero, Juan Antonio Balsera, Benito Ojeda, i molts més, que no anomenaré per la por a l’oblit d’alguns. L’esport dins la nostra Ciutat, a donat un ramillet molt ample d’atletes de reconegut prestigi, a l’àmbit tant nacional com internacional. La política actual del Club, és la de donar a conèixer, que l’atletisme es la base de tota mena de manifestació esportiva, especialment en les Olimpíades, així com en els Jocs paral·limpics, dins dels quals el nostre país obté grans èxits. L’esport significa sobretot l’estímul de la iniciativa, el cultiu educatiu del cos, l’aprenentatge del respecte al contrari i una escola del joc net.

Practicar l’atletisme suposa contribuir decisivament a la formació de l’home o de la dona, física i mentalment. Posar l’atletisme a l’abast de tothom sense discriminació de raça, pensament religiós o polític, ha de ser, justament amb el lliure accés a l’educació i la cultura, una de les preocupacions fonamentals, de tota obra de govern o empresa privada.

Cada vegada més, tornem a tenir l’aportació de les noves tecnologies, per a fer arribar a tota la gent de la nostra Ciutat, el coneixement de la nostra tasca i donar-lis la possibilitat de fer-nos costat, incorporant-se a la practica de l’esport, dins de les seves capacitats per aconseguir una qualitat de vida, digna de la societat dins la qual estem vivint. Ànim i veniu amb nosaltres a fer esport; estem treballant la junta directiva i tots els tècnics i monitors del club, amb l’ànim de fer-vos costat en l’inici de la practica de l’atletisme i us assegurem que no us sentireu defraudats.

Us esperem!

qs1