Resum Campionats de Catalunya de Clubs

L’atletisme és un esport enminentment individual, tot i això hi ha certs moments al llarg de la temporada que la suma de tots els esforços personals de cada un dels atletes conflueixen per tal d’intentar assolir un objectiu col.lectiu i l’exemple més clar de tot això el trobem en els campionats de clubs.

Durant la passada temporada d’aire lliure l'UCA ha presentat equip en 4 competición de club a nivell català i en una a nivell nacional.

Començarem aquest petit resum de les competición de clubs en el quals hem tingut representació mecionant l’actuació de l’equip masculí SUB 14 que el passat 20 de maig van desplaçar-se fins a El Prat de Llobregat per defensar els nostres colors i on van assolir una lluitada 16ª posición en la classificació final. 

En aquesta jornada cal destacar l’actuació de Leo Moreno Garcia en els llençament de disc i javelina respectivament així com la de Didac Timoneda Garcia en la prova de Salt amb perxa i l’equip del relleu del 4×200 format per Gabriel Briard Alcazar, Didac Timoneda Garcia, Eric Torrent Jose i Marti Sanchez Basco. 

Tan sols 24h desprès va ser l’equip femení SUB 10 les qui van apropar-se fins a El Prat de Llobregat per a tornar a defensar amb orgull la nostra samarreta per acabar assolint la 12ª posició de la classificació final en una jornada en la que destaca la igualtat dels clubs participants, el que demostra la importància de cada punt en aquest tipus de competicions.

Com a actuacions mes destacades ens agradaria fer esment de la bona actuació de l’ Aina Timoneda Garcia en la prova de Salt d’Alçada, el primer gran llaçament de Vortex de la Emma Moreno Calvo així com el bon resultat assolit per la Daniela Puertas Sacristan en la sempre complicada prova dels 1000 metres marxa.

Per sobre dels resultats individuals i una millor o pitjor classificació col·lectiva final, en aquestes categories de formació el més important és inculcar els valors del nostre esport per tal de que el vincle i l’amor al al atletisme creixi juntament amb els nostres joves atletes.

Unes setmanes abans, entre el 30 d’abril i el 13 de maig de es van disputar les dues jornades del Campionat de Catalunya de Clubs en categoria Sènior on es va assolir una de les fites més important de la temporada. L’ascens a primera categoria.  

La primera jornada vem competir com a locals i es que com ja vé sent habitual la UCA ens vem oferir a ser un dels organitzadors d’una de les jornades. 

En aquesta primer jornada cal destacar les 9 victòries assolides pel nostres atletes. Teo Tiburcio Gomez en els 400m amb una marca de 50.12, David Castro Pozo en el Triple Salt amb un millor intent de 13.74, Alex Martinez Garcia i David Moreno Campos en els  en el Llençaments de Disca i Martell amb 40.39 i 48.66 respectivament.

Per part de l’equip femení les victòries van còrrer a carrec de  Meritxell Pajuelo Tous en els 400m amb 59.46, Elisa Melilli amb 17:55.41 en els 5000m, Marina Lamata Marquez en els 100m Tanques amb una marca de 13.95 així com Maria Garcia Romera i Laia Rodríguez Vedrell en els Salt amb Perxa i Llargada amb unes més que respectables marques de 3.20 i 5.72.

Al final la primera jornada ja en situavem liders de la competició amb 445 punts, 52,5 més que el segon classificat, el CA Tarragona i 91,5 per sobre del CA Granollers, els tercers classificats

D’aquesta manera afrontavem la segona Jornada de “lliga” organitzada aquest cop pels companys del CA Tarragona i on vem poder certificar el l’ascens a primera categoria. Entre altres molt bons resultats, cal destacar les  victòries de l’icombustible Marc Gil Tornero en els 400 metres tanques amb una marca de 57.68, Daniel Lopez Suarez en el Llençament de Pes amb 12.45, Marina Lamata Márquez amb 25.60 als 200m i l’equip de relleu 4×100 mixte format per David Castro Pozo, David Garcia Carvajal, Marina Lamata Marquez i Rosario Marques Rodríguez amb un temps de 46.32.

Amb aquests resultats no nomès es va certificar el l’ascens de categoria sino que ens vem proclamar guanyadors del Grup B del Campionat de Catalunya de Clubs. Sense cap mena de dubte una gran fita per a la nostra entitat.

L’últim equip en pendre part de el seu corresponent Campionat de Cataluya de Clubs va ser l’equip Master, que el passat 28 de maig es van desplaçar fins a les Pistes Municipal de Les Basses de Lleida.

No va ser una bona jornada pels nostres atletes més veterans a qui els va costar molt compensar les múltiples baixes va patir l’equip a última hora. Tot i així cal destacar la bona actuació de Javier Segovia Fernandez en els 400m tanques amb 1:00.94 i un coeficient del 87.99% així com la de Carlos Teruel Ortiz en la prova de salt amb perxa amb un salt de 3.90 el que va suposar un coeficient del 80.08% per acabar clasificant a la UCA en 11ª posició.

Desde el club veolem agraïr a tots els nostres atletes per la seva implicació, compromís i esforç i animar-los a pendre aquests resultats com un bon punt de partida de cara a establir nous objectius la següent temporada.