21 de Gener, un diumenge de Campionat!

Aquest cap de setmana fins a 3 campionats FCA van compartir data (que no espai) i tots ells amb presència Colomenca. Els motors ja els havien engegat els sub20 el dia abans a Sabadell i la samarreta UCA es va deixar veure també en múltiples curses i controls pel territori.

Campionat de Catalunya absolut i sub23 a pista coberta

Fins a 9 atletes (5 en categoria masculina i 4 en femenina) van ser de la partida a Sabadell. Cal destacar especialment les dos medalles absolutes  que van aconseguir l’Ericka Badeau Maseras i la Marina Lamata.

La primera va participar als 60m i 200m llisos. L’activitat frenètica va començar al matí amb la cursa més explosiva, on es va imposar amb solvència en la seva semifinal amb 7.59s. La prestació de l’Ericka encara milloraria uns minuts més tard a la Final, aconseguint una marca de 7.55s que li va valdre el seu 1r títol de Catalunya Absolut als 60m.ll. PC. Unes hores més tard, tornava a saltar a la pista per córrer la prova d’una volta a l’anell, on tornaria a guanyar la seva semifinal, amb 25.42s i tancant una actuació brutal fent 4a absoluta amb 25.36s. Felicitar també al seu entrenador, el Pau Maseras.

La Marina també va fer una classe magistral de solvència als 60 metres tanques. Després de qualificar amb la 6a millor marca de les semifinalistes, 8.91s, va passar magnificament les tanques a la final per imposar-se en categoria sub23 i alçar-se amb el bronze absolut. La marca de 8.67s mostra el treball que s’està fent a Santa Coloma amb el grup del nostre entrenador Quim García.

_A7S4137

L’Ericka en la cursa de 60m.ll.. Fotografia de (c) Pol Retamal

WhatsApp Image 2024-01-23 at 13.30.26

La Marina al podi absolut de 60m.t.. Fotografia de (c) Avancam

Cal destacar l’actuació de la resta d’atletes colomencs. En posició de finalistes (8 millors marques del campionat) van acabar: Laia Rodríguez (7a en llargada, amb un millor salt de 5m39cm) i l’Adrian Díaz (8è als 200m, amb 22.28s).

També van donar-ho tot el David Castro (11è al triple, saltant 13m09cm), David Jiménez (13è als 60m, 5è sub23, amb 7.15s), la Celia Caro (19a als 400m, amb una marca de 1m02.62s, el Marc Gil (21è als 400m, amb 50.71s) i el Teo Tiburcio (22è als 400m, 6è sub23, amb 50.88s).

L'altre absolut, el 10k en ruta

A Barcelona, coincidint amb la 45a edició de la Cursa de Sant Antoni es va celebrar el Campionat de Deumil, tant l’absolut com per categories màster. Cal destacar la 20a posició absoluta del Lucas Alonso amb 31m41s de temps oficial (31m39s de temps real). A nivell màster vam tenir dos top10: la Mari Carmen Delgado Morales 8a F45 amb marca personal (46m42s oficials, 45m59s reals) i l’Eduardo Inés 7è M65 (46m48s oficial, 46m28s reals). Entre els no federats tenim la constància de l’Antonio Gil Granados amb un temps real de 37m25s.

Els màsters de marxa són d'argent

El triplet del 21 de Gener es completava al Gran Premi de Marxa del Prat. Aquesta prova havia de dirimir els campions màster de marxa de 10km. I els dos representants UCA van tornar del Baix Llobregat amb una medalla de plata. Eva Pérez (F45) completant els deumil metres en 59m19s i el Jordi Diaz (M55) amb un crono de 55m18s van ser els segons en arribar a meta en les seves respectives categories.

També va prendre’n part en el GP en categoria sub18 la Lucía Morales completant el seu circuit de 3km en 16m40s. A Santa Coloma tenim present i futur en la marxa i bona part és d’agrair al nostre entrenador del sector, el Felix Gómez.

Els sub20 ensenyen el camí

Dissabte els nois sub20 van participar (i de quina manera!) al Campionat de Catalunya de Clubs. Van demostrar que: aquest col·lectiu d’atletes donarà que parlar aquests propers anys, i si quelcom caracteritza als colomencs/ques és que competint en equip donem el millor de nosaltres mateixos.

13 atletes i molta més gent a la grada van aconseguir una 8a posició en la categoria amb 78 punts. D’entre les actuacions destaquem els 9 punts (3a posició) als 200m del Carlos Aboytez, però tots ells van ser excel·lents: el Pol Guerrero al pes, el Carlos Rodríguez al triple, l’Ouwen Deng a la llargada, el Manel Ramos a la perxa, el Pol Mendoza a l’alçada, el Pau Carnicer al 60m tanques, el Hamza Dialhoum al 3.000m, el Jose Ortega al 1.500m, el Joel Pozo al 800m, l’Izan de Haro al 400m, el Pol García als 60m llisos i l’Adrian Diaz completant un èpic 4x400m.

Gran part de l’equip sub20 a l’anella de Sabadell. Foto (c) Quim García.